Pasen is een van de belangrijkste feestdagen in Nederland. Het is een tijd om samen te komen met vrienden en familie, te genieten van lekker eten en cadeautjes uit te wisselen. Maar het kan ook een tijd zijn van overconsumptie en verspilling. Hieronder vind je duurzame tips om Pasen op een milieuvriendelijke manier te vieren.

Kies voor duurzame paaseieren

Een van de grootste symbolen van Pasen zijn natuurlijk de paaseieren. Maar wist je dat de productie van chocolade vaak gepaard gaat met ontbossing en kinderarbeid? Kies daarom voor duurzame paaseieren, zoals Fairtrade chocolade of biologische eieren van lokale boerderijen. Zo weet je zeker dat je bijdraagt aan een betere wereld.

Kies lokale producten en ga voor biologisch

Koop eieren, groenten en andere producten van lokale boeren of marktkramen. Dit helpt bij het verminderen van afval en energieverbruik voor transport.

Eet geen of minder vlees

Het is een goed idee om het Paasweekend geen of minder vlees te eten. Probeer plantaardige opties zoals sojabrood of linzensoep en probeer wat meer plantaardig voedsel te eten om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Plantaardig voedsel is duurzamer en milieuvriendelijker.

Gebruik biologisch afbreekbare verpakkingen

Kies biologisch afbreekbare verpakkingen voor producten die je koopt, zoals eieren. Wanneer je eten over houdt, verpak dit dan niet in vershoudfolie of aluminium folie maar gebruik de herbruikbare bijenwasdoeken. Zo blijven de producten langer vers en bespaar je plastic.

Geef duurzame cadeaus

Pasen is een tijd van cadeautjes geven, maar in plaats van traditionele chocolade-eieren of plastic speelgoed, kun je kiezen voor duurzame cadeaus zoals een bamboe tandenborstel, herbruikbare wattenschijfjes, of een bijenwas wrap. Zo geef je niet alleen een leuk cadeau, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.

Versier op een duurzame manier

Koop tweedehands decoraties en kleding voor je Paasfeest. Dit helpt bij het verminderen van afval en energieverbruik. Wanneer je tijdens de paasbrunch rietjes wil gebruiken, gebruik dan herbruikbare rietjes van bamboe. Staat super hip en gezellig tijdens de brunch!

Plant bomen

Ga met familie of vrienden wandelen en plant tijdens deze wandeling een boom. Teambonding en je helpt de luchtkwaliteit te verbeteren en draag je bij aan het herstellen van de natuur.

Met deze tips in gedachten kun je dit jaar een duurzamere Paasvakantie vieren. Probeer wat van deze tips toe te passen om je ecologische voetafdruk te verminderen. Samen voor een betere wereld!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Stel je vraag
Hi,

Heb je een vraag aan ons? We helpen je graag! Omdat we met een klein team zijn kunnen we niet altijd direct reageren maar we sturen je zo snel mogelijk een antwoord.