Een duurzamer leven door Corona. Misschien begint er iets te dagen. Heb je hier de afgelopen tijd wel eens aan gedacht? Om duurzamer te willen leven dan dat je op dit moment doet. 

Uit onderzoek van Motivaction, in opdracht van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, blijkt dat een derde van de Nederlanders sinds de COVID-19 pandemie hier al eens aan gedacht heeft. Maar liefst een derde wil op een duurzamere voet verder leven dan dat hij/zij nu doet. 

Goede voornemens van de onderzochte deelnemers zijn met name gericht op gezonder leven, maar ook het aankopen van duurzame artikelen, bewuster met spullen omgaan en minder of geen vlees eten komen aan bod. Opvallende uitkomst; met name jongeren tussen de 18-34 zijn hierbij het meest actief.

Een ander invalshoek die onderzocht werd, is in hoeverre de COVID-19 pandemie effect heeft op ons klimaat. Daar kwam naar voren dat maar liefst 26% van de Nederlanders zich sinds de pandemie meer zorgen om het klimaat maakt.

Deel jij deze zorg ook? Wij zijn erg benieuwd hoe anderen hier in staan. Daarom zijn wij nieuwsgierig naar eenieder zijn mening. Wat ons in ieder geval positief stemt, is de uitkomst dat er door veel mensen nagedacht wordt over de mogelijkheid om duurzamer te willen leven. Dat kan namelijk op talloze verschillende manieren. 

Vanzelfsprekend is het nog veel belangrijker dat er ook actie ondernomen moet worden, maar de bewustwording van dit probleem onder de meeste mensen, is in onze ogen een goede eerste stap!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Stel je vraag
Hi,

Heb je een vraag aan ons? We helpen je graag! Omdat we met een klein team zijn kunnen we niet altijd direct reageren maar we sturen je zo snel mogelijk een antwoord.