Dat wij van Betere producten enorme fans zijn van bamboe, dat was je misschien al opgevallen. Een blik op ons assortiment in de webshop verraadt dat wij diverse producten aanbieden die gemaakt zijn van dit duurzame materiaal. Maar waarom is bamboe zo populair op dit moment? Je leest er alles over in dit blog.

Bamboe is een enorm veelzijdige plant en kan voor tal van toepassingen worden gebruikt. Het grootste voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld houtsoorten, is dat de bamboeplant enorm snel groeit. Bamboe is de snelst groeiende plant van de wereld. Dit is gemeten en vastgelegd door Guinness World Records. Bamboe groeit soms wel tot maar liefst 91 cm per dag! En dat is niet alles. Naast de snelheid waarop bamboe groeit kan deze plant ook zeer groot worden. In de tropische regenwouden is er bamboe gemeten van 40 meter hoog. In de Verenigde Staten en Europa kun je bamboe tegenkomen van 20 tot 30 meter.

De groeisnelheid en de grootte van de bamboeplant maken deze plantsoort tot een mega duurzaam alternatief voor andere grondstoffen. Bamboe groeit namelijk na het oogsten gewoon verder. 

Naast de groeisnelheid is bamboe ook bijzonder sterk. Het materiaal is heel erg stevig en heeft daardoor een lange levensduur. Men zegt dat bamboe in verhouding tot zijn gewicht wel 7x (!) sterker is dan staal. Dat is erg bijzonder, want bamboe is daarnaast ook erg buigzaam. Dat komt door de lange vezels en de ‘holling’ in de kern van een bamboestok.

Zoals je leest heeft het gebruik van bamboe in onze productlijn tal van duurzame voordelen. Het is een zeer verantwoorde keuze om bamboe producten te gebruiken in het dagelijks leven. Bamboe is sterk, groeit snel en gaat lang mee. Toch is dat nog niet alles! Bamboe is bovendien ook erg hygiënisch. Van nature bevat het anti-microbiotische eigenschappen die bacteriën dood. Om dezelfde reden worden snijplanken ook vaak van bamboe gemaakt. Je zult je dus geen zorgen hoeven maken dat onze tandenborstels of bestek bijvoorbeeld niet hygiënisch zijn. Bamboe is een super product! Toch raden we aan om wel even je tandenborstel of het bestek na gebruik met de hand af te spoelen. Dat is wel zo fris 😉

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Stel je vraag
Hi,

Heb je een vraag aan ons? We helpen je graag! Omdat we met een klein team zijn kunnen we niet altijd direct reageren maar we sturen je zo snel mogelijk een antwoord.