Je kent het wel, stress voor dat je op vakantie gaat omdat je nog je koffer in moet pakken, de laatste wasjes moet draaien en nog langs de drogisterij moet om de laatste spulletjes in huis te halen. Maar wat kan je nou eigenlijk het beste meenemen?

  • Een duurzame zonnebrand die gemaakt is van natuurlijke producten. Dit is beter voor jouw huid, maar ook voor de oceaan én het onderwaterleven. Het laat geen olieachtige kringen achter in het zeewater en wat er terecht komt in het water, is niet schadelijk voor het leven in de zee. Vermijd daarom zonnebrandcrème met oxybenzone, Benzofen-3, bp-3, octinoxaat en PABA.
  • Neem een herbruikbare tas mee! (Check onze shop voor de Franse nettasjes) Bij iedere keer dat je boodschappen gaat doen, bespaar je weer een plastic tasje en onze nettasjes zijn ook nog eens super handig voor op het strand, want met deze tas heb je geen last van zand tussen al je spullen.
  • Ga voor zoveel mogelijk producten die je kunt hergebruiken. Zoals onze herbruikbare wattenschijfjes, herbruikbare wattenstaafjes maar stop ook een herbruikbaar flesje in je tas. Op deze manier bespaar je niet alleen veel plastic maar ook nog eens veel geld.
  • Vraag op vakantie in een restaurant of je jouw drankje zonder rietje kan krijgen. Wil je toch een rietje? Neem dan een van onze herbruikbare rietjes mee.
  • Neem je eigen shampoo en douchegel mee en laat de plastic mini’s staan. Kijk vooral even naar toffe items zoals onze Body bars en onze Shampoo bars! Deze zijn makkelijk op te bergen en kunnen in een herbruikbaar blikje zodat de boel ook niet kan lekken.

Oke, nu heb je denk ik wel de belangrijkste producten bij je op je paspoort natuurlijk na maar waar ga je nu naar toe?

  • We weten allemaal dat je het vliegtuig het beste kunt vermijden maar mocht je toch gaan vliegen, compenseer dan jouw CO2 uitstoot door het planten van een boom bij Trees for all. Bomen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde. Ze geven ons zuurstof, schone lucht, voedsel, bescherming, verkoeling en water. Bossen zijn belangrijk voor de biodiversiteit en bieden een leefomgeving voor ontelbaar veel planten en dieren. En bomen spelen een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering. Op deze manier hoef je je iets minder schuldig te voelen als je toch het vliegtuig pakt.
  • Of ga voor een fietsvakantie of een treinreis in plaats van een vliegreis. Europa is prachtig en je hebt geen lange wachttijden of wachtrijen bij het afleveren van je koffer.
  • Kijk op AirBnb ook naar duurzame vakantiebestemmingen! Die zijn vaak heel persoonlijk en minder toeristisch.
  • Ga naar minder-bezochte plekken. Het koraal in het zuiden is erg beschadigd, dus ga een keertje lekker naar de bossen in Duitsland bijvoorbeeld!

Vergeet overigens ook niet dat je in sommige landen nog een mondkapje op moet in het OV, musea en ziekenhuizen. Kijk hiervoor even naar onze mondkapjes handgemaakt door Toos! Stop er een in je tas, zo grijp je niet mis. En lees je vooral even in over het land waar je heen gaat.

We wensen jou een hele fijn vakantie!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Stel je vraag
Hi,

Heb je een vraag aan ons? We helpen je graag! Omdat we met een klein team zijn kunnen we niet altijd direct reageren maar we sturen je zo snel mogelijk een antwoord.