Het is al even een tijdje geleden sinds onze laatste blog. Misschien heb je ze daarom al voorbij zien komen, maar de nieuwste toevoeging aan ons assortiment zijn herbruikbare rietjes van bamboe! Hieronder lees je 8 redenen waarom herbruikbare rietjes van bamboe dé oplossing zijn voor plastic of papieren rietjes voor eenmalig gebruik! De gevaren van plastic rietjes zijn bij de meeste mensen bekend. Dus waarom blijven we ze gebruiken? Gemak? Geen aantrekkelijker alternatief? Wij hebben de oplossing die niet alleen duurzaam, maar ook stijlvol en handig is!

1. Ze worden gemaakt van natuurlijk materiaal

De beste eigenschap van de bamboe rietjes is in eerste plaats hun duurzaamheid. In tegenstelling tot de plastic wegwerp rietjes die niet biologisch afbreekbaar zijn en daarmee het milieu vervuilen, zijn de herbruikbare bamboe rietjes gemaakt van 100% natuurlijke materialen! De natuur is onze beste hulpbron bij vinden van al onze voedsel- en product behoeften.

2. Ze zijn biologisch afbreekbaar

Dit betekent dat als ze opnieuw in het milieu terechtkomen, ze veilig biologisch zullen worden afgebroken zonder de omliggende planten en dieren in het wild te schaden.

3. Ze zijn gemaakt van een van de duurzaamste planten

Onze herbruikbare rietjes van bamboe zijn gemaakt van snelgroeiend bamboe, een van de meest duurzame planten ter wereld. Bamboe vereist geen kunstmest of pesticiden en regenereert vanuit zijn eigen wortels, waardoor de plant niet opnieuw geplant hoeft te worden. Dit maakt de rietjes super duurzaam!

4. Ze zijn antibacterieel en gemakkelijk te reinigen

De rietjes zijn niet alleen beter voor het milieu, ze zijn ook beter voor jou. Bamboe is niet alleen vrij van chemicaliën, maar bevat ook minder schadelijke bacteriën dan de wegwerp plastic rietjes. Ook heeft bamboe een antibacteriële werking en zijn ze super makkelijk schoon te maken! Lees hier hoe je dat kan doen.

5. Ze zijn herbruikbaar

Ondanks het toenemende bewustzijn van de gevaren van plastic voor eenmalig gebruik, blijft de productie toenemen. Het meeste hiervan belandt in ons milieu of in onze oceanen. De plastic rietjes voor eenmalig gebruik zijn een van de grootste boosdoeners. Naar schatting gebruiken Amerikanen elke dag 500 miljoen wegwerprietjes. De rietjes van bamboe zijn hier om een einde te maken aan deze schadelijke ‘wegwerpmaatschappij’. Omdat we meer plastic voor eenmalig gebruik blijven produceren dan dat we aankunnen, zijn herbruikbare alternatieven belangrijker dan ooit. Gebruik ze, maak ze schoon en gebruik ze opnieuw.

6. Ze zijn zero waste

Onze stranden zijn momenteel vervuild door naar schatting 8,3 miljoen plastic rietjes. We hebben allemaal de gevolgen gezien van deze catastrofale hoeveelheid afval. De plastic wegwerp rietjes tasten het ecosysteem van kostbare dieren in het wild, zoals schilpadden en vogels aan. Onze herbruikbare rietjes van bamboe zijn biologisch afbreekbaar en herbruikbaar, waardoor ze de perfecte afvalvrije optie voor plastic wegwerp rietjes zijn.

7. Ze zijn beter dan papier, metaal of glazen rietjes

Bamboe rietjes zijn biologisch afbreekbaar en volledig vrij van chemicaliën, waardoor het risico op het binnenkrijgen van gevaarlijke gifstoffen vrijwel onmogelijk is. Bij de rietjes van papier, metaal of glas is dit niet het geval. Ook zijn deze niet biologisch afbreekbaar en niet gemaakt van natuurlijke materialen. Door de stevigheid van bamboe gaan de rietjes bij juist gebruik erg lang mee. Dit ten opzichte van papieren rietjes, die vaak slap worden naarmate ze te lang in je drankje gestaan hebben.

8. Ze zien er geweldig uit

Naast de milieuvriendelijke kant van dit verhaal, staat een rietje van bamboe ook nog eens hartstikke stoer bij je drankje. De robuuste en stevige bamboe rietjes zijn daardoor een echte ‘eyecatcher’. Ook lenen de rietjes zich perfect voor gebruik wanneer je op reis bent, of bijvoorbeeld een picknick of kampeertrip organiseert.

Shop onze herbruikbare rietjes van bamboe hier!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Stel je vraag
Hi,

Heb je een vraag aan ons? We helpen je graag! Omdat we met een klein team zijn kunnen we niet altijd direct reageren maar we sturen je zo snel mogelijk een antwoord.