Je zal het al gemerkt hebben, het is nu écht herfst. Maar hoe gaan we deze periode nu gezond doorkomen? Hieronder zal je wat tips krijgen, maar we zouden het ook leuk vinden als jij jouw tips met ons deelt op onze socials, zoals instagram! Samen kunnen we de donkere dagen een stuk beter aan.

Wat veel mensen “vergeten” met donkerdere dagen is naar buiten gaan. Het is ontzettend van belang dat je jezelf blootstelt aan weersveranderingen. Jouw immuunsysteem kan er dan goed aan wennen. Liep je normaal even buiten tijdens de lunch? Doe dat dan vooral! Het is natuurlijk ook lekker als je weer binnen komt, waar het droog en warm is. 

We horen van veel mensen dat ze ongemakken krijgen, vooral schrale lippen. Dit kan goed voorkomen worden door ‘s morgens gelijk na jouw extra-verzorgende ritueel even wat lekkere balsem op de lippen te doen. Wij hebben een hele fijne in de shop, namelijk: onze vegan lippenbalsem. Dit kleine ongemak kan dus al heel snel voorkomen worden.

“pak-de-zon-momentjes”: De momenten dat de zon lekker schijnt worden steeds minder, probeer dus wat “zon-tijd” in te plannen om zo aan jouw vitamine D te komen. Veel mensen vergeten in de winter dat de zon bestaat, gezien het zo grijs en grauw lijkt buiten. Naast het feit dat je echt de zonnestraaltjes moet pakken, is het wellicht handig om ook vitamine D aan te schaffen. Iedere ochtend 5 microgram doet wonderen, en het is verkrijgbaar in vegan supplementen zoals deze variant (Helaas niet van ons 😉 ). Een soort zonnestraaltje van binnenuit, de cholicalciferol die normaal door de zon wordt opgewekt zorgt voor een beter immuunsysteem en sterke botten. 

Zorg er ook goed voor dat jouw eetgewoontes bij dit weer passen. Allereerst: seizoen groenten. Het lichaam is eraan gewend om dit in dit jaargetijde te verwerken én het is fijn voor de portemonnee! Soepjes zijn ook lekkere warmhouders met dit weer. Je kan het goed in batches klaarmaken, in de vriezer bewaren, en zo zorg je ervoor dat je lekker warm eet gedurende de hele dag. 

En last but not least: Hygiëne. We gaan ook weer lekker snotteren met zijn allen, en dat is prima voor de weerstand. Maar niets is zo vervelend als wij elkaar met zijn allen aansteken. Was dus iets vaker je handen, bijvoorbeeld voordat je een meeting in gaat, als een oudere jouw winkel in loopt of als je de neus van een kleintje hebt afgeveegd. Zo houden we de bacillen een beetje op afstand, en dit kan overigens heel goed met ons eigen heerlijke verzorgende zeepje

Dus, wat is jouw favoriete tip en hoe zorg jij ervoor dat je jouw weerstand een beetje ondersteunt? We horen het graag op onze socials! Zorg goed voor jezelf en tot snel.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Stel je vraag
Hi,

Heb je een vraag aan ons? We helpen je graag! Omdat we met een klein team zijn kunnen we niet altijd direct reageren maar we sturen je zo snel mogelijk een antwoord.