Vraag jij je ook geregeld af hoe je in en om het huis kan besparen? Wij duiken er even in, en komen met praktische tips. Lees dus snel even verder!

Veel mensen willen besparen, vooral in deze gekke tijden met deze energieprijzen. Iedereen wordt zich bewuster van wat hij of zij verbruikt, en het wordt vaak ook inzichtelijk gemaakt door onze energieleveranciers door middel van handige apps. Tijd om er dus even in te duiken en te kijken wat jij kan doen voor een lagere rekening én een positieve ecologische voetafdruk. 

Tip 1: Een stekkerdoos met een aan/ uitknop:

We hebben tegenwoordig veel apparaten in huis die niet meer weg te denken zijn uit ons leven. Computers, Smart-tv’s, lampen, waterkokers, ovens… Veel van deze apparaten staan op stand-by. Dat houdt in dat ze misschien niet helemaal aan staan, maar dat ene lampje wat aan staat om ze gebruiksklaar te hebben, verbruikt wèl energie. Loop even een rondje door jouw huis, en kijk even goed rond. Wat gebruik je maar één keer per dag of een paar keer per week? Zet deze producten echt uit, of koop eventueel stekkerdozen met een aan/uitknop. Zo zet je dit apparaat helemaal uit, verbruik je minder en help je de natuur een handje.

Tip 2: Plaats een regenton

Dit is een goede tip, voor menig tuin en balkon. Om onze biodiversiteit een handje te helpen, is het ten eerste nodig om af te stappen van tuinen en balkons met een “helikopterplatform”. Dit houdt in dat je dus voldoende planten, bomen en bijenhotels plaatst. Maar wie dit doet, moet de planten ook geregeld water geven. Water uit de kraan is dan zonde, dus de oplossing is dat je een regenton plaatst. Het is een kleine investering, maar je verdient het dubbel en dwars terug. Zeg maar dag tegen de slang die je aansluit op de kraan!

Tip 3: Draag vaker dezelfde kleding

We kennen ze allemaal, mensen die na één keer hun shirt of broek in de was gooien. Met ondergoed wordt dit aangeraden, maar als je geen gekke vlekken hebt en geen transpiratiegeur in de kleding hebt hoeft dat helemaal niet! Zo kan je aardig wat besparen in energie en water. En nog een leuke bijkomstigheid: Je hoeft minder vaak te vouwen. Zo hou je meer tijd over voor andere dingen!

Tip 4: gebruik wasbare doekjes in het huishouden

Niet iedereen zijn hobby, maar je moet toch geregeld met een doekje of een mop door het huis heen rennen. Zorg er hierbij voor dat je alles wasbaar koopt. We snappen dat het makkelijk is om een pakje met natte doekjes te kopen om snel te kunnen handelen, maar alles hierin en hier omheen moet ook weer weggegooid worden. Een doekje kan zo de was in, en gaat zo honderden keren mee. Ook kan je er dan voor kiezen om met ecologische schoonmaakmiddelen te werken. Minder schadelijk voor jou én de natuur!

Tip 5: up- en recycling in huis, opknappen maar!

Ben je die stoel of die lamp beu? Kijk dan of je hem zelf kan opleuken, in plaats van gelijk naar de bekende winkel voor huisraad te rennen. Vaak kan je een lamp zelf voorzien van een eigen lampenkap, een stoel van een zelfgemaakte hoes en kleedjes kan je zelf verven met daarvoor geschikte producten. Zo gaat alles langer mee, en houd je jouw huis fashionable in jouw eigen stijl. Er staan ontzettend veel tutorials op YouTube, dus zelf het wiel uitvinden hoeft niet!

Wat zijn dingen die jij graag doet om te besparen in en om het huis? Laat het ons weten op onze socials! We zijn ontzettend benieuwd naar hoe iedereen stappen onderneemt, en vinden het ontzettend mooi om te zien dat veel meer mensen dit beginnen te doen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Stel je vraag
Hi,

Heb je een vraag aan ons? We helpen je graag! Omdat we met een klein team zijn kunnen we niet altijd direct reageren maar we sturen je zo snel mogelijk een antwoord.