Toont alle 5 resultaten

Lees meer

Herbruikbare wattenschijfjes

Ben je op zoek naar manieren om je badkamer milieuvriendelijker te maken? Overweeg dan eens onze herbruikbare wattenschijfjes. Bij de gemiddelde Nederlander gaan er jaarlijks nogal wat wattenschijfjes doorheen. Zulke wegwerpproducten zijn echter schadelijk voor het milieu. Bestel daarom onze bamboe herbruikbare wattenschijfjes, inclusief handig opslagdoosje of –mandje. Deze zijn van hoge kwaliteit en ze zijn heel erg lang her te gebruiken. Zo maken we samen de wereld een stukje duurzamer!

Lees minder
Uitverkocht
12,95
16,95

Waarom herbruikbare wattenschijfjes kopen?

Ieder jaar gebruiken we in Nederland zon 1500 wattenschijfjes per persoon. Deze worden na gebruik allemaal weggegooid, wat natuurlijk superveel afval oplevert. Dit afval belandt uiteindelijk op stortplaatsen of in oceanen, wat zeer schadelijk is voor het milieu.

Daarnaast is de productie van traditionele wattenschijfjes ook niet bepaald milieuvriendelijk. Ze worden doorgaans gemaakt van katoen, en het verbouwen van katoen heeft een enorm negatief effect op het milieu. Lokale rivieren, fauna en ecosystemen raken door het productieproces beschadigd. Hoe minder katoen we hoeven te produceren, hoe beter.

De voordelen van herbruikbare wattenschijfjes

Onze herbruikbare wattenschijfjes zijn een ideaal alternatief voor de traditionele milieuonvriendelijke exemplaren. Waar laatstgenoemden volledig van katoen worden gemaakt, bestaan onze wattenschijfjes voor 70% uit bamboe en slechts voor 30% uit katoen. Bamboe is, doordat het extreem snel groeit, een ideaal materiaal voor duurzame producten. Daarnaast gebruiken we alleen bamboe dat buiten bereik groeit van panda's.

Ten tweede gaan de herbruikbare wattenschijfjes enorm lang mee. Iedere keer weggooien na gebruik is dus niet meer nodig. Onze producten gaan bij goed gebruik jarenlang mee. Zo bespaar je ook nog eens flink wat geld!

Tot slot is de kwaliteit van herbruikbare wattenschijfjes ook erg goed. Sterker nog, op dit gebied scoren ze zelfs beter dan katoenen exemplaren. Ze zijn namelijk verbazingwekkend zacht en daardoor zeer goed voor de (gevoelige) huid.

Herbruikbare wattenschijfjes gebruiken

Herbruikbare wattenschijfjes bestel je bij ons in een set van 18 stuks. We leveren ze in een waszakje die je kunt gebruiken om ze te wassen. Dit kun je doen op 40 graden, gewoon samen met de andere was. Wel is het aan te raden om de schijfjes direct na gebruik af te spoelen, indien er veel (waterproof) make-up op is achtergebleven. Hierna kun je ze dan op de normale manier wassen. Zijn ze daarna toch nog niet helemaal schoon, dan kun je ze een tijdje laten weken in witte azijn met een paar druppels citroen. Vervolgens nog eens in de wasmachine en alle vlekken zouden weg moeten zijn. Let op: het is niet verstandig om de wattenschijfjes in de droger te stoppen of te strijken.

De wattenschijfjes opslaan

Als je wattenschijfjes gaat hergebruiken is het natuurlijk niet praktisch dat ze overal in je badkamer rondslingeren. Daarom verkopen wij ook meerdere producten om de herbruikbare wattenschijfjes handig in op te slaan. Bestel bijvoorbeeld ons bamboe opslagdoosje. Hierin passen 18 wattenschijfjes, waardoor je ze allemaal handig bij elkaar houdt. Doordat het doosje volledig van bamboe is gemaakt, is het ook nog eens zeer duurzaam.

Daarnaast vind je bij ons handige wattenschijfmandjes. Ook hierin kun je al je wattenschijfjes gemakkelijk kwijt. Het mandje wordt gemaakt van gerecyclede linnen reststoffen.

Herbruikbare wattenschijfjes kopen bij Betere Producten

Bij Betere Producten koop je de beste duurzame alternatieven voor plastic verzorgingsartikelen. Al onze producten worden plasticvrij verpakt en snel verzonden. Bestel je voor meer dan 40 euro, dan is de verzending gratis. Met onze herbruikbare wattenschijfjes zet je een mooie eerste stap naar een volledig plasticvrije badkamer!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Stel je vraag
Hi,

Heb je een vraag aan ons? We helpen je graag! Omdat we met een klein team zijn kunnen we niet altijd direct reageren maar we sturen je zo snel mogelijk een antwoord.