Toont alle 6 resultaten

Lees meer

Duurzame keukenartikelen

Vandaag de dag zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat het gebruik van huishoudelijk plastic ontzettend veel schade toebrengt aan het milieu. Dit plastic komt namelijk in de natuur terecht waar het niet afbreekbaar is en uiteindelijk wordt opgegeten door diverse dieren. Om te voorkomen dat de toekomstige generaties niet meer van de wonderen uit de natuur kunnen genieten is het verantwoord koken razend populair. Hierbij gaat het niet alleen om het koken met groene stroom, maar ook om het gebruik van duurzame keukenartikelen. Bekijk snel het gehele assortiment bij Betere Producten en wie weet zeg jij voor eens en altijd vaarwel tegen plastic in de keuken! 

Lees minder
Uitverkocht

Bewaar voedsel eenvoudig in bijenwas voedselwraps

Gebruik jij bijna dagelijks aluminiumfolie en huishoudfolie om kaas, fruit of een salade zo lang mogelijk vers te houden? Kies er dan eens voor om bijenwas voedselwraps aan te schaffen. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om alle overgebleven voedsel in jouw koelkast te verzegelen en te beschermen. Op die manier blijven de restjes langer goed en voorkom je eventuele verspilling. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de bijenwas voedselwraps zijn gemaakt van 100% biologisch katoen, bijenwas en zonnebloemolie. Dit zijn allemaal afbreekbare materialen wat ervoor zorgt dat jij je tijdens het gebruik geen zorgen hoeft te maken om het milieu.

Maak de overstap naar bamboe bestek

Sinds juli 2021 is het verboden in Europa om wegwerpplastic te produceren en te verkopen. De voornaamste reden hiervoor is dat wegwerpplastic één van de grootste veroorzakers is van de plasticsoep in onze oceanen. Niet zo vreemd dus dat het gebruik hiervan inmiddels aan banden is gelegd. Toch zijn er tegenwoordig talloze alternatieven te bedenken. Een goed voorbeeld hiervan is het bamboe bestek. Dit bestek is gemaakt van duurzaam bamboe en is daardoor niet alleen ontzettend sterk, maar ook nog eens volledig herbruikbaar. Met het gebruik van bamboe bestek wordt ieder feestje gegarandeerd een succes.

Herbruikbare bamboe rietjes voor iedere drank

De afgelopen jaren zijn verschillende horecagelegenheden overgestapt naar het gebruik van papieren rietjes. Dit komt doordat wegwerpplastic als rietjes inmiddels niet meer mogen, omdat dit gevaarlijk is voor ons milieu. Ondanks dat papieren rietjes een duurzaam alternatief is ervaren veel mensen het gebruik hiervan als onprettig. Wanneer dit het geval is, dan is het te adviseren om de overstap naar herbruikbare bamboe rietjes te maken. Deze rietjes zijn gemaakt van hoogwaardig bamboe en kan je talloze keren hergebruiken. Na het gebruik hoef je de bamboe rietjes slechts te reinigen met afwasmiddel en warm water. Hierna zijn de duurzame rietjes klaar voor een volgende frisdrank, limonade of milkshake.

Kies voor milieuvriendelijke tasjes tijdens de wekelijkse boodschappen

Wanneer je de overstap naar duurzame keukenartikelen wilt maken, dan mag het gebruik van milieuvriendelijke tasjes zeker weten niet ontbreken. Deze tasjes zijn gemaakt van sterk touw en zijn hierdoor een stuk duurzamer in gebruik dan de plastic variant. Daarnaast hebben de milieuvriendelijke tasjes een handig hengsel wat ervoor zorgt dat je een flink aantal boodschappen mee kunt nemen. Hiermee zijn de tasjes uitermate geschikt voor zowel een kleine als de wekelijkse boodschappen. Bekijk snel alle verschillende kleuren bij Betere Producten en wie weet haal jij straks op een duurzame manier de boodschappen in huis.

Duurzame keukenartikelen kopen bij Betere Producten

Maak jij je steeds vaker zorgen om de toekomst van onze planeet? Maak dan vandaag nog de overstap naar duurzame keukenartikelen. Met deze milieuvriendelijke alternatieven weer je voor eens en altijd al het huishoudelijk plastic uit jouw keuken. Hiermee ben je niet alleen goed bezig voor het milieu, maar ook voor jouw algemene gezondheid. Door plastic te weren uit de keuken voorkom je namelijk dat je in de loop der jaren microplastics binnenkrijgt. Wil je echt helemaal plasticvrij leven? Neem dan ook eens een kijkje in ons assortiment aan natuurlijke verzorgingsproducten, duurzame kantoorartikelen en duurzame giftboxen. Met de overstap naar duurzame keukenartikelen zorgen we voor een betere wereld voor de toekomstige generaties!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Stel je vraag
Hi,

Heb je een vraag aan ons? We helpen je graag! Omdat we met een klein team zijn kunnen we niet altijd direct reageren maar we sturen je zo snel mogelijk een antwoord.